De mi is a szlogen?

A márka, termék vagy vállalkozás szóbeli azonosítója a szlogen, magyarul jelmondatot jelent.

A szlogen egy szókapcsolat, amely egy reklámban használva a vállalkozás, a márka, a termék vagy a promóció lényegére koncentrálva kíván erős visszaidézési hatást elérni. Eredeti jelentése szerint "csatakiáltás", a skót klánok csatába hívó szava volt.

szlogen levédése

Milyen a jó szlogen?

A jó szlogen megragad az emberek emlékezetében. Ezt rengeteg ismétléssel a különféle reklámokban lehet elérni.
A jó szlogen: rövid, egyszerű, frappáns, ajánl, könnyen felidézhető, időtálló, lehetőleg tartalmazza a márkanevet, vagy a legfőbb kínált előnyt tolmácsolja.

Példa a Calgon szlogen: "Calgonnal a mosógép is tovább él". Egyedinek tekinthető, bevésődést segíti a kis dalocska, amely megadja hozzá az alaphangot.

A szlogen levédése megakadályozza, hogy más használhassa az általunk kitalált, sok idővel és költséggel piacra bevezetett jelmondatot, mottót. A szlogen levédése a védjegybejelentések folyamatai közé tartozik, amelyről bővebben a védjegy menüpontban olvashat.

A szlogen levédése szolgáltatással kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire.

Híres szlogenek

szlogen levédése

A világ egyik első számú kozmetikai márkája, a L'Oreal Paris több mint 40 éve használja már-már mitikus szlogenjét: a "L'Oreal, mert megérdemlem" mondatot. A szlogen rövid, elsősorban a hétköznapi nőkhöz szól, akik vágyakoznak a megérdemelt szépségre, és talán a termékekkel el is érhetik azt, és márpedig a minőséget megérdemlik. A jól megválasztott szlogen időtálló, ez esetben ugyanannyira igaz a modern kor nőire is, mint annak idején a hetvenes évek hölgyeire.

Vannak olyan márkák is, amelyek külön kampányokhoz választanak újabb és újabb szlogeneket, képesek időről időre megújulni. Így tesz például a Raiffeisen Bank is, amely a "Velünk könnyebb" jelmondat után mostanában az "Ahol megbecsülnek" szlogennel van jelen a piacon. Ilyen esetekben az épp aktuális szlogent is szükséges védelem alá helyezni.

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!