Kétrészes cikksorozatunk első részében öt olyan hasznos találmányt mutattunk be, amelyekkel a hölgyek tudják megkönnyíteni életüket.

Második cikkünkben a férfiak számára hasznos találmányokat mutatunk be.

1. Bajuszpáncél

Ha Önnek is van bajsza, bizonyára tudja, olykor milyen kellemetlen tud lenni, mikor egy csésze cappuccinot vagy egy korsó sört fogyaszt el. A habos bajusz problémájára kínál megoldására bajuszpáncél. A bajuszpáncél gondolata nem teljesen új, hiszen az 1890-es évekből származik. A bajuszpajzs “felcsatolható” a bajuszra,  pohárra helyezhető, sőt nyakláncként is hordható.

2. Autós öltönytartó

Sokszor hallottuk, hogy a nem megfelelően beállított fejtámla ütközéskor maradandó fogyatékosságot, vagy akár halált is okozhat. Az autós öltönytartóval fejtámlája nem csak életet menthet, de öltönyeit is “frissen vasaltan” tartja. Többé nem kell aggódnia, hogy autós utazása során összegyűrődnek öltönyei. Az autós öltönytartó bármilyen autós fejtámlához használható, a krómozott acél vállfa könnyedén a fejtámla mögé szerelhető.

3. Wifi hotspot nyakkendő

Amennyiben sokszor panaszkodik a nem megfelelő erősségű WiFi jelre, Önnek találták ki a  wifi hotspot nyakkendőt.

A modern nyakkendő feltalálói szerint, képes az otthoni és munkahelyi hálózatra felkapcsolódni, majd képes továbbosztani a wifi jelet.  Az wifi hotspot nyakkendővel tehát egyszerűen megnövelhető a routerünk hatótávolsága, vagyis a wifi lefedettség.

 

4. Okos söröspohár

Napjainkban már szinte mindenből készült “okos” változat, így nem maradhattak ki az őrületből a söröspohár sem. A korsók aljában található meg az okos eszköz, melynek NFC jelét az okostelefonok képesek beolvasni.

Alapvetően három lépésből áll:

  • a vendég kikéri a sörét
  • a vendég okostelefonján elérhető NFC-funkcióval beolvassa a pohár alján található eszközt
  • a vendég mostantól többféle kedvezményben részesül, sőt  a többi vendégnek italokat is küldhet.

A vendégeknek megkönnyíti a sörrendelést és kedvezményeket is biztosít a számukra, a vendéglátók pedig jobban tudják készleteiket megtervezni.

5. Automata öv

Elege van abból, hogy nehezen találja meg  az Önnek megfelelő méretű övet? Akkor Önnek találták fel a praktikus automata övet.  A klasszikus, hagyományos övek 5 lyukas megoldása helyett, az automata öv lyuk nélküli megoldással készül, így több mint 30 állítható mérettel rendelkezik. Ezért nem szükséges ismernie derék- és csípőméretét és nem kell aggódnia amiatt sem, hogy túl rövid vagy hosszú lesz, akár online is rendelhet. További előnye, hogy lyukak hiányában, nem tudnak sem elkopni, sem elvékonyodni azok. Nem elhanyagolható szempont, hogy modernitást tükröz és páratlan dizájnnal rendelkezik.

A szabadalom biztosítja találmánya jogi oltalmát. A szabadalom biztosítja a feltalálót, hogy kizárólagos joggal rendelkezzen találmánya felett, annak hasznosítására vagy hogy a hasznosításra másnak engedélyt adjon.

A találmány levédése biztosítja a jogi oltalmat, hogy mások ne éljenek vissza találmányunkkal, ne fosszanak meg minket a megérdemelt erkölcsi és anyagi megbecsüléstől.

Önnek is vannak hasonlóan praktikus ötletei, esetleg találmányai? Vegye igénybe szabadalmi szakértőink segítségét, hogy az igazi feltalálót illesse meg az elismerés!

A találmány levédése, a szabadalom biztosítja a jogi oltalmat, hogy mások ne éljenek vissza ötletünkkel és találmányunkkal, ne fosszanak meg minket a megérdemelt erkölcsi és anyagi megbecsüléstől.

Jelentkezzen ingyenes szabadalmi szakértői konzultációnkra!

JELENTKEZEM, MERT A FELTALÁLÓT ILLETI A DICSŐSÉG!