Ha másoknak sikerül itthon és külföldön is, Önnek miért ne menne? Van egy jó találmánya, neve, logója? Merjen nagyot álmodni, építsen márkát és legyen sikeres!  Ehhez első lépésben védesse le ötletét és nevét!

A több mint 30 országban forgalmazott FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készüléket az OTO Bodycare szingapúri cég gyártja, és ennek a vállalatnak van birtokában e termék kizárólagos szabadalmi oltalma és védjegyei. Vajon mitől ilyen sikeres ez a termék ebben a sok országban? 

A piacon számos hasonló termék található, de egy szabadalmaztatott terméknek valamiben újítónak kell lennie. A FLABéLOS miben innovatívabb, mint a többi? A konkurencia nagy, de a világon csak két-három olyan készülék és márka létezik, amely orvostechnikai minősítéssel rendelkezik, és ezek közül a FLABéLOS az egyik. A fejlesztése mögötti orvosi háttér és az ezzel járó biztonság teszi egyedülállóvá a piacon, különböző neves klinikákon tesztelték és a hamburgi MedCert intézet nyilvánította orvostechnikai eszközzé. Ma már több mint félmillió elégedett vásárló használja e testvibrációs készüléket rendszeresen, látványos eredményeket elérve.

Nemzetközi utakon

Ahhoz, hogy világmárka lehessen ezen a terülten, a különböző országokra kiterjesztett nemzetközi védjegyre volt szükség, amely azt jelenti, hogy egy-egy, vagy akár több országban egyszerre is lehet a nevet, logót, márkát levédetni. Ezt a feladatot Magyarországon és Lengyelországban a Mediwel Kft. kezdeményezte mint a FLABéLOS termék közép-európai képviselője.

találmány levédése banner

A sikereseket másolják

A FLABéLOS márka mára egy ismert márkanév, sokan próbálnak ennek sikerén más, hasonló technológián alapuló termékeket értékesíteni olyan címen, hogy FLABéLOS-szerű, FLABéLOS elvén alapuló, FLABéLOS Plusz, stb. Az esetek 90 százalékában a konkurencia nincsen tisztában azzal, hogy ez egy védett márkanév, de azok közül is, akik tudják, néhányan rendszeresen visszaélnek vele. Ilyen esetekben, ha a név védelem alatt áll, és kiderül, hogy más jogtalanul használja, több megoldás is létezik a szóbeli és írásos felszólításoktól akár a perekig.

Persze a FLABéLOS-nak rengeteg viszonteladója, együttműködő partnere van például Ausztriában, Szlovákiában, Romániában is, és itthon is számos fitneszterem, szépségszalon üzemelteti az eszközöket szolgáltatás jelleggel. E szalonokban kizárólag az úgynevezett minősített partnerek nyújthatnak kezelést a FLABéLOS vibrotrénerrel. A minősített partner első számú szerepe, hogy a készüléket megfelelően működtesse a  felhasználó, mivel helytelen használat esetén egészségügyi kockázat érheti. Azonban a Minősített FLABéLOS Partner program keretében ezen üzletfelek szabadon hozzáférhetnek a teljes marketing anyaghoz, tehát számukra engedélyezett a FLABéLOS márka neve és logója következmények nélküli felhasználása.

“Nekünk semmi dogunk nem volt, abszolút pozitív a véleményünk a Szabadalom-Védjegy Tanácsadó Kft.-ről, minden támogatást megkaptunk, és a végén csak vártuk a határozatot.  Abszolút gördülékenyen ment minden.”
 Mediwel Kft. a FLABéLOS közép-európai képviselője

A megkülönböztető jelzés a vállalkozások egyik legértékesebb tőkéje. Amennyiben mások jogtalanul felhasználják terméke nevét, logóját, márkáját, azzal Önt erkölcsileg és anyagilag is megkárosítják.

Ha ötletünk világszerte népszerű lehet, akkor a nemzetközi szabadalmi bejelentés, vagy a nemzetközi védjegybejelentés segíthet számunkra, hogy más ne élhessen vissza ötletünkkel. Egyedi megoldásoknál, ahol a termék értéke a kialakításban rejlik, a formatervezési minta oltalom alá helyezése is fontos lehet!

Amennyiben olyan ötlete, szellemi terméke van, amely anyagi és erkölcsi elismerést vonhat maga után, tájékozódjon a védjegy és szabadalom levédése témakörben. Ha rendelkezik már védjeggyel, akkor a védjegymegújítás biztonságot nyújthat. Ha piacképes ötlete, terméke van, akkor fontos lehet ön számára a logó levédése, cégnév levédése, név levédése, termék levédése és ötlet levédése is. A folyamatos védjegyfigyelés pedig biztonságot nyújt számunkra, mivel időben megtudjuk, hogy más nem kívánja-e eltulajodnítani védjegyünket.

Európai uniós és nemzetközi szabadalmi bejelentéssel és védjegyekkel kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire.