formatervezési mintaÁltalában mindig a legegyszerűbb ötletekből lesznek a legjobbak. Egy-egy új találmány, formatervezési minta megjelenésénél sokak fejében megfordul: ezt akár én is kitalálhattam volna. Miért nem jutott az eszembe? Elkeseredésre azonban nincs okunk, hiszen a mi fejünkből is bármikor kipattanhatnak jobbnál jobb ötletek. Sátor Dénes, a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem végzős formatervező szakos hallgatója felfedezésével az egész térképkészítést forradalmasította. Bármilyen hihetetlenül hangzik nincs több papírlap, hiszen a jövőben egy gumilabda segítségével könnyedén tájékozódhatunk az egész városban. 

Stresszoldónak is ideális a tenyérben elférő labda

Budapesten közlekedve sokunkkal előfordult már, hogy épp akkor merült le az okostelefonunk, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá. Persze a térerő is az ellenségeink sorába állhat, de most végre eljött az idő, amikor ezekben a pillanatokban sem kell kétségbe esnünk, hiszen Sátor Dénes nagyszerű találmányával könnyedén kiigazodhatunk az egész fővárosban. A korszerű gumilabda segítségével fejtörés nélkül juthatunk el gyorsan és a lehető legegyszerűbben egyik pontból a másikba. Az oxigénnel töltött elasztikus anyagból készített térkép több fantasztikus funkció ellátására is képes: a segítségével tájékozódhatunk a városban, de akár várakozás közben is nyugodtan használhatjuk unalom vagy stresszűzőként. Használata nagyon egyszerű: úgy adhatjuk meg a keresett úti célt, hogy összenyomjuk a labdát és így máris a kívánt területre fókuszálhatunk. További különlegessége, hogy a térképen más-más színnel lettek kiemelve a kerületek, és még egy logikus és praktikus jelmagyarázat is tartozik hozzá. A tojáson 11 kerület térképe látható, feltüntetve a tömegközlekedési csomópontokat, vonalakat, látványosságokat, fontos intézményeket és parkokat. Az a legjobb benne, hogy rugalmasságának köszönhetően nem gyűrődik, nem szakad, nem kell hajtogatnunk, így a labda gyakorlatilag elnyűhetetlen, a súlya pedig minimális. A térkép amellett, hogy egy nagyon jópofa játék, nélkülözhetetlen segítőtársunk lehet a városnézésben és a fővárosi kirándulásban.

Az ifjú formatervező az Egg Map nevet adta az alkotásának, melyet egy születésnapi lufi felfújása közben találta fel. A labda amellett, hogy praktikus tájékozódási eszköz, nagyszerű feszültséglevezető és stresszkezelő is, aminek köszönhetően elmondhatjuk, hogy most már egész Budapest elfér a tenyerünkben.  

találmány levédése banner

Külföldről is nagy az érdeklődés

térkép formatervezési mintaA korszerű térkép gyártásának előkészítése már elkezdődött, a különféle külföldi dizájnoldalak pedig nagyon imádják a mintadarabot. Nem is csoda, hiszen az Egg Map kis helyen is elfér: zsebben, kézben, táskában. Első ránézésére úgy tűnik, mintha egy színes, absztrakt mintájú gumitojás lenne, de megnyomkodva a kidudorodó felületen máris megkapjuk a részletes információkat. A labdán külön színekkel vannak jelölve a kerületek, az utcanevek, a metróvonalak, sőt még vízálló is. A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzős hallgatója saját maga is meglepődött találmánya óriási sikerén. Azt ígérte az érdeklődőknek, hogy a jövőben a budapesti térképen kívül más városokét is elkészíti, sőt más országok városainak feltérképezése is tervben van.

Sátor Dénes nagyszerű találmánya nagyon ígéretes jövő elé néz, nagy a valószínűsége, hogy nemzetközi szinten is óriási sikere lesz. A megfelelően levédett szabadalom vagy formatervezési minta elengedhetetlan, hiszen megvédi a feltaláló egyedülálló szellemi termékét. A termék design levédését a formatervezési minta oltalma teszi lehetővé, melynek segítségével a formatervezési minta tulajdonosa megteremtheti vagy tovább erősítheti a piaci pozícióját.

Ez a kis gumilabda jó példa rá, hogy egy egyszerű, de nagyszerű találmány egy karrier első téglája lehet. Ilyen esetben pedig kiemelten fontos, hogy az ötlet levédése, találmány levédése, termék levédése tárgykörökben is kiismerjük magunkat.

Ha Önnek is fontos termékének, találmányának levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire.