sebestyenbalazsblog

Évekig tartó, rendkívül hosszú pereskedés után végül Sebestyén Balázshoz, az egyik legnépszerűbb hazai reggeli rádióműsor legismertebb műsorvezetőjéhez került a Balázsék márkanév. 

Maga a tény, hogy a márkanév gazdát cserélt, magában is meglepő, hiszen ez egyáltalán nem bevett gyakorlat a médiapiacon. Azzal, hogy már nem a Rádió 1 a brand tulajdonosa, gyakorlatilag kiszolgáltatott helyzetbe került Sebestyén Balázs és másik két műsorvezető társával, Vadon Jánossal és Rákóczi Ferenccel szemben, mert bármikor dönthetnek úgy, hogy egy másik rádióhoz szerződnek, ezzel jelentős veszteséget termelve a Rádió 1-nek. Ilyenre például akkor is sor kerülhet, ha Sebestyén egy jobb ajánlatot kapna egy másik médiaszolgáltatótól, vagy a műsorvezető számára kedvezőtlen döntést hozna a Rádió 1, de dönthet így például akkor is, ha a Rádió 1 olyan új tulajdonoshoz kerülne, akivel Sebestyén valamiért nem szeretne együtt dolgozni. Sebestyén ezenkívül el is adhatja a Balázsék nevet, ha szeretné -írja a Media 1.

Nem ez volt az első gond a reggeli műsor névhasználatával

Ahogy azt egy korábbi blogunkban már megírtuk, Sebestyén Balázs és reggeli műsora nem most került először szabadalmi vitába. Miután a Class FM-től eljöttek, a Rádió 1-nél indították volna újra a reggeli beszélgetős műsorukat, “Reggeli show” néven. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert Sebestyén Balázs üzlettársa a rádiós tudta nélkül adta el a Morning Show nevét a új Class FM új tulajdonosának. Miután a Rádió 1 felajánlotta, hogy folytatódjon ott a Morning show, problémákba ütközött az átcsoportosítás, hiszen jogilag nem volt lehetséges, hogy a műsor ott folytatódjon. 

sebestyenbalazsblogMiután a Class FM új tulajdonosa, Michael McNutt megtudta, hogy Sebestyén a Rádió 1-en indítaná újra a beszélgetős műsort Reggeli show néven, azonnal beperelte Sebestyén Balázst, mert szerinte lemásolta és ellopta az ő műsorának ötletét, és persze a nevét is. Balázsnak a kereset szerint bocsánatot kellene kérnie, valamint öt napon át felolvasnia adásban a védjegybitorlást megállapító ítéletet. A védjegybitorlási perben később ítélet született, melyet egy későbbi cikkünkben olvashatnak részletesen. Röviden leírva, a bíróság a jogerős ítélet meghozataláig megtiltotta a Rádió 1-nek, hogy használják a Reggeli Show elnevezést. Amennyiben a végleges ítélet kihirdetéséig használják ezt a nevet, akkor napi 200.000 forintos bírsággal kell számolniuk. 

A védjegybitorlást Balázsék nem ismerik el és szándékukban áll továbbra is használni a Reggeli Show elnevezést. A per egyébként nem csak a műsor nevéről szól, hanem a többi, műsorhoz kötődő védjegyről is. A Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc alkotta műsorvezető-trio nem csak az ítélettel nem értettek egyet, hanem magát a per jogosultságát is vitatják. Szerintük ugyanis mindegy, hogy minek hívják a műsort, ha annak naponta egymillió hallgatója van.

Védesse le ötletét vagy szlogenjét minél hamarabb, hogy az Ön remek elképzelései ne ütközzenek majd hasonló problémákba!

Ha az Ön ötlete már megszületett, ne habozzon, jelentkezzen ingyenes konzultációnkra, ahol szakemberek segítségével győződhet meg a levédetésről kapcsolatos információkról és minden kérdésére választ kaphat.

Jelentkezem az ingyenes konzultációra