Mai rohanó világunkban, nap mint nap találkozhatunk újításokkal, amelyek könnyebbé varázsolják mindennapi életünket. De nézzük csak az előző évszázadot! Elődeink számára nem volt mindennapos tényező a találmányok létrehozása, így egy egy innováció hatalmas port kavart létrejöttével. Még ha sajnos nem is szabadalmaztatták némelyiket soha.

Összegyűjtöttünk egy pár darab furcsa és érdekes találmányt a XX. századból!

Nézzünk pár fürdőszobai cikket, amire elődeink azt hitték jó ötlet lenne megvalósítani!

A háború idejében csökkent a kereslet, így a Los Angeles-i Brush Manufacturing kefe gyár létrehozta ezt a speciális hátmosó eszközt, mellyel nem csak az elérhetetlen részeket érjük el, de két kis tükör segítségével még a hátunkat is láthatjuk. Az 1947-es Life magazinban megjelent róla egy kép is:

hatmoso_kefe

Ha már fürdőszobai termékek, nem kell messzire mennünk, Magyarországon készült a következő fotó, 1959-ben. A kép helyszíne a magyar állami fodrászat Erzsébet körúti szalonja, és a kép különlegessége az a magyar találmány, ami nem más mint az infravörös sugárzású hajszárító búra, amit Glavina Miklósnak köszönhetünk.

infrafeny_bura

A tisztálkodás elengedhetetlen kelléke a következő tárgy. Ugye milyen nehéz rávenni a kisgyerekeket az egésznapos játszás után az esti fürdésre?! Az 50-es évek “nagyszerű” újítása sajnos nem lett szabadalmaztatva, de jó ötletnek tűnt ez a nyaktisztító kefe. A kisfiú arckifejezéséből ítélve már értjük miért nem lett belőle világsiker.

Mi sem jobb a napbarnított bőrnél? Csak azoktól a fránya UV sugaraktól ne kéne tartani. A negyvenes évek végére a tiszta bőr már nem volt a szépségstandard, tehát a nők mindent megtettek annak érdekében, hogy szép pirított színt kapjanak. Ekkor jöttek létre ezek a kitelepített fújó automaták, melyek 30 másodperc alatt új réteget hoztak létre a bőr felszínén. Sajnos a bőrrák veszélye így is elkerülhetlen volt, és ebben az esetben nem az UV sugaraktól kellett tartani, hanem a káros anyagoktól, amik “barnították” a bőrt, így ez a találmány sem élt sokáig a köztudatban.

barna_bor_fujo_automata

Ugye milyen bosszantó, hogy télen nem tudunk napozni? Az 50-es évek végén 60-as évek elején erre is találtak megoldást! Egy infravörös fényt és meleget kibocsátó szerkezet volt ez. Érthető, hogy az úriemberi miért figyeli tisztes távolságból a gázpalackot.

Uv_lampa_napozas

Milyen jó lenne lencsevégrekapni a gyilkosságokat nem? Valószínűleg ezt gondolta az az ember is, aki létrehozta ezt a pisztolyba épített fényképezőt. A. Kubrick nyilvánvalóan egy olyan rendszert akart létrehozni a rendõrség számára, amely lehetõvé teszi számukra, hogy fényképeket készítsenek az általuk célzott személyrõl, így ha mégsem kapnák el a tettest, képet kapnának a bűnözőről, és késõbb azonosíthatják őket.

fotozo_pisztoly

Valószínűleg a következő találmány feltalálójának meggyűlt a baja a rágcsálókkal, ezért kifejlesztette ezt a kis szerkenyűt, mely macskahangokat tud kiadni magából. Kétlem hogy bármennyire is bevált volna, de nagyon jópofa találmány!

macska_utanzo

Az utolsó darab pedig egy robot! Az alapvető funkciója az volt, hogy válaszoljon a telefonközpontba beérkező hívásokra. Azonban, mivel hangot nem tudott kiadni, így csak a telefont volt képes felvenni, tehát teljes értelmetlen és haszontalan újításnak bizonyult

telefon_felvevo_robot

Ezek a találmányok, sajnos eléggé kezdetleges voltak és végül mind kudarcba fulladtak. Viszont ha Önnek is van ehhez hasonló, ennél jobb vagy praktikusabb ötlete, ne habozzon, keressen fel minket még ma!

A szabadalom biztosítja találmánya jogi oltalmát. A szabadalom biztosítja a feltalálót, hogy kizárólagos joggal rendelkezzen találmánya felett, annak hasznosítására vagy hogy a hasznosításra másnak engedélyt adjon.

A találmány levédése biztosítja a jogi oltalmat, hogy mások ne éljenek vissza találmányunkkal, ne fosszanak meg minket a megérdemelt erkölcsi és anyagi megbecsüléstől.

Önnek is vannak hasonlóan praktikus ötletei, esetleg találmányai? Vegye igénybe szabadalmi szakértőink segítségét, hogy az igazi feltalálót illesse meg az elismerés!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra