nemzetközi szabadalmi bejelentésAmennyiben nemzetközi szabadalmi bejelentést szeretnék tenni, úgy a magyar bejelentéstől számított egy éven belül kiléphetek a nemzetközi piacra. Erre két lehetőség van. Ha csak európai uniós országokban szeretnék szabadalmi oltalmat, illetve azon belül is egy-egy országban, abban az esetben az Európa Patent bejelentést ajánljuk.
A másik lehetőség a PCT  „Patent Cooperation Treaty” nemzetközi szabadalmi rendszer, amelynek három szakasza van, és a végcél a nemzeti szakasz, vagyis az Európa Patent , azon belül is egy-egy ország megjelölése.

Mi a PCT?

Az egymással szerződő országok Szabadalmi Együttműködési Szerződése, amely lehetőséget teremt szabadalmi és használati mintaoltalmi bejelentés több országba való, egyszerűbb benyújtására.

Melyek a PCT előnyei?

Egy helyen, egy nyelven, egy nemzetközi szabadalmi bejelentéssel lehet több országba - akár a szerződő országok mindegyikébe - hatályos bejelentést tenni. A nemzetközi szabadalmi bejelentéseknek egységesített alaki követelményeik vannak és minden szabadalmi bejelentéssel kapcsolatban nemzetközi kutatást végeznek. A PCT eljárás lehetővé teszi a fenti egységesített nemzetközi fázist követően - az egyes országok saját ügymenete, az úgynevezett nemzeti fázis(ok) megkezdése előtt - a nemzetközi bejelentés „pontosítását”. Előny a bejelentő számára, hogy erre a „pontosításra” a nemzetközi szabadalmi kutatási jelentés - és adott esetben a nemzetközi elővizsgálat - tartalmának megismerését követően van lehetősége.

Mi egy nemzetközi szabadalmi bejelentés hatálya?

Egy nemzetközi szabadalmi bejelentés megfelel egy - egy nemzeti bejelentésnek azokban a PCT szerződő államokban, amelyeket a bejelentő a nemzetközi bejelentésében jelölt meg.

Nemzetközi szabadalmi bejelentéssel kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire.

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!