shareAmennyiben Ön már rendelkezik magyarországi védjegybejelentéssel, de szeretné, hogy külföldön is élvezhesse az ezzel járó előnyöket, akkor a nemzetközi védjegybejelentés szolgáltatásunk pont erre ad Önnek megoldást.

Mit nyerhet Ön a nemzetközi védjegykiterjesztéssel?

Ha külföldi piacra szeretne kilépni, a nemzetközi védjegykiterjesztés biztosítja, hogy ne érje kellemetlen meglepetés, és jól bevált nevét, márkáját, logóját ugyanúgy használhassa nemzetközi szinten is. Leggyakoribb megoldás az európai uniós kiterjesztés, amivel egyetlen lépésben az összes tagállamban szerezhet védettséget, de lehetséges csak bizonyos, választott országok megjelölésével is védjegy védettséget szerezni külföldön.

Ha Ön a nemzetközi védjegykiterjesztés mellett dönt, azzal külföldön is megvédi szellemi termékét és biztosítja, hogy azt ne tudják azt ellopni Öntől. Ezzel biztosítani tudja a jogait, tehát nem tudják ellopni és hamisítani azt. Továbbá ötletének nemzetközi rangot is szerez, ezzel növeli terméke értékét és presztízsét is.world-1195593_1920Az EU-s bejelentés egy egyszeri bejelentés, amivel kizárólagos jogot szerezhet minden jelenlegi és jövőbeni uniós tagállamban. Ha Ön az Európai Uniós kiterjesztést követően kilép a nemzetközi porondra, akkor egy több, mint 500 milliós lakosságú piacon érezheti magát teljes biztonságban.

Az EU védjegyek lajstromozása kizárólagos jogokat biztosít a jogosultak számára. A kizárólagos jogok alapján a jogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedélye nélkül gazdasági tevékenység körében azonos megjelölést használ azonos árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban (…)”

 

flags-of-the-world-1550184033Hogyan zajlik a nemzetközi védjegykiterjesztés?

Amennyiben külföldön is biztonságban terjeszkedne, vagy csak szeretné biztosítani, hogy szellemi termékével, hogy ne éljenek vissza, akkor mielőbb tanácsos a külföldi kiterjesztési kérelmet is elindítania. Ugyanis a hazai bejelentést követő 6 hónapon belül Önnek elsőbbségi előnye van a nemzetközi kiterjesztés során. Ezzel Önnek elsőbbsége van külföldön azzal szembeni aki az Ön védjegyét szeretné bejegyeztetni.

Természetesen a 6. hónap után is lehetősége van a nemzetközi védjegykiterjesztésre. Ekkor azonban fennáll a veszélye, hogy valaki megelőzi Önt és ellopva az ötletét és levédeti azt külföldön! Ezzel Önt erkölcsileg és anyagilag is megkárosíthatják. Továbbá a 6. hónap utáni bejelentés jóval bonyolultabb, mint az elsőbbségi eljárás.

Amennyiben kicsúszott a 6 hónapból, akkor Nemzetközi védjegykutatás, valamint folyamatos védjegyfigyelési szolgáltatásunkkal ellenőrizheti, hogy az Ön védjegyét nem fenyegeti-e veszély.

találmány levédése banner

Miben segít Önnek az amiben a Szabadalom-Védjegy Tanácsadó Kft.?

Ha Önnek olyan ötlete, márkája, logója, szlogenje van, amit le szeretne védetni itthon, vagy külföldön, akkor mi gyorsan és precízen elvégezzük a kért bejelentést. Ezzel Ön megvédi jogait és

WIPO-Building-3-Catherine-Saezmeg tudja gátolni, hogy mások nyerészkedjenek az Ön ötletén. A bejelentés után 10 éven keresztül gondozzuk az Ön védjegyét. A bejelentés után védjegyfigyelést és védjegymegújítás szolgáltatásunkat is tudjuk biztosítani. A védjegyfigyeléssel meggátolhatjuk, hogy az Ön, védjegyét ne használja más. Gyakran próbálkoznak a levédetett nevekhez, logókhoz megtévesztésig hasonlítót bejegyeztetni és használni, amivel megtévesztik a vásárlókat és az eredeti márka nevéből nyerészkednek. A védjegyfigyelés során kéthavonta ellenőrizzük, hogy történt-e olyan bejelentés, mely hasonlít az Önéhez és meg tudjuk akadályozni, hogy mások elbitorolják az Ön bejegyzett védjegyét.

Az EU-n kívüli kiterjesztést a Madridi Egyezmény teszi lehetővé. A Madridi Egyezmény az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) hozta létre. Az egyezmény célja, hogy a nemzetközi kiterjesztés gyorsabb és olcsóbb és egyszerűbb legyen, továbbá nagyobb biztonságot nyújtson.

Legyen óvatos! Ha Önnek használati mintája, vagy szabadalma van, akkor a hazai bejelentés napjától számítva csupán 12 hónapja van, hogy más

1országok felé is benyújtsa kérvényét. Amennyiben ezt elmulasztja, akkor véglegesen elveszik a kiterjesztés lehetősége és ettől fogva szabadalma szabad préda lesz a külföldi szabadalombitorlók számára.

Külföldön is szeretné, ha védjegyén, szabadalmán ne nyerészkedjen más? Szeretné meggátolni, hogy ellopják Ön elől szellemi termékét, és ezzel anyagilag és erkölcsileg is megkárosítsák?

A nemzetközi védjegybejelentés szolgáltatással kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire.