Férfi ötlet villanykörtét tart a tenyere fölött.

Mi magyarok bár nagyon kreatívak vagyunk, nem védjük eléggé az ötleteinket, szellemi tulajdonunkat. 

  1. szeptember 8-án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Világgazdaság közös konferenciát tartott, ahol Pomázi Gyula (SZTNH elnök) többek között arra figyelmeztet, hogy Magyarország akkor tud erős lenni, ha a szellemi tulajdon védelme is erős.

Az oltalom használata kkv-kra vetítve az unióban 8,8%, Magyarországon alig 3%.

Jó tudni, hogy 1 oltalom használata 10%-kal, több oltalom együttes használata pedig 30%-kal növelheti a cégek gazdasági növekedési esélyeit.

Miért érdemes oltalmat szerezni szellemi tulajdonunkra?

  • oltalommal a nemzetközi piacra léphetünk
  • bizalmat ébreszt a befektetőkben
  • monopoljogot teremt
  • adókedvezményre leszünk jogosultak (egy fejlesztésekkel foglalkozó cég 10m forintonként akár 1m forintot is spórolhat a társasági adónál)
  • támogatásokat kaphatunk, hogy könnyebben szerezzünk oltalmat

Gulyás Gábor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős államtitkára elmondta: a szellemi értékek hasznosulását szolgáló intézményrendszert építenek ki. 

Kiemelt színterek lettek a tudományos és innovációs parkok, kompetencia központok, a nemzeti laboratóriumok, ahol különféle felhívások, pályázatok állnak rendelkezésre.

Forrás: Pénzcentrum.hu

 

Az ötletünk levédése biztosítja a jogi oltalmat, hogy mások ne éljenek vissza találmányunkkal, ne fosszanak meg minket a megérdemelt erkölcsi és anyagi megbecsüléstől.

Önnek is vannak egyedi, innovatív ötletei, esetleg találmányai? Vegye igénybe szabadalmi szakértőink segítségét, hogy az igazi feltalálót illesse meg az elismerés!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra