Minőségi tanúsítvány termékekre, szolgáltatásokra?

Keltse fel a vásárlók, fogyasztók figyelmét tanúsító védjeggyel!

A tanúsító védjegy egy különleges védjegy, amely meghatározott minőségű vagy egyéb jellemzőjű árukat vagy szolgáltatásokat azzal különböztet meg más áruktól vagy szolgáltatásoktól, hogy megmutatja, jelzi azok minőségét, tulajdonságait.

A tanúsító védjegy azért specifikus, mert tulajdonosa, a védjegyjogosult (általában nagy egyesület, szervezet) nem használhatja tanúsítás céljára, csupán engedélyezheti a használatát olyan vállalatoknak, cégeknek, szolgáltatóknak, akik termékükkel, szolgáltatásukkal az adott tanúsító védjegy előírt minőségi követelményeinek, kritériumainak megfelelnek.

 

Mit jelezhet a tanúsító védjegy?  

A kiváló minőséget!

tanúsító védjegyA tanúsító védjegy tájékoztatást ad arról, hogy az adott áru, termék ellenőrzött, megfelel a rá vonatkozó szabályoknak, és kiváló minőségű. A tanúsító védjegy szerepe jelentős: erősíti a vállalatok és szolgáltatók piaci működését, és minőségi garanciát ad a vásárlók, fogyasztók számára, így kizárható azok megtévesztése. Ezáltal ez a fajta védjegy hatékony eszköze lehet marketingtevékenységeknek, segítségével kialakítható a piaci elismertség. A tanúsító védjegyhez tartozó ábra, és az általa megtestesített eszme fokozza az adott cég, termék népszerűségét. Használata, rendszeres feltüntetése kedvez a termék iránt való keresletnek.

 

Teremtsen értéket! Majd, adja “bérbe” tanúsító védjegyét!

A tanúsító védjegyet az különbözteti meg az együttes védjegytől, amelyet egy bizonyos csoport tagjai használnak, hogy a tanúsító védjegy tulajdonosa nem hasznosíthatja ilyesfajta védjegyét, hanem a védjegyét felhasználók számára végez minőségtanúsítást. Tehát a felhasználók alkothatnak egy olyan társaságot, amelybe termékeik nagyszerű minősége, nívóssága alapján kerülhetnek be. Alapítson egy “elit csoportot” tanúsító védjegyével, használja ki a védjegy adta piaci lehetőségetek!

 

Milyen példákat találhat tanúsító védjegyre?

Ilyen különleges védjegyek például a “Kiváló Magyar Élelmiszer”, a “Hungarikum”, vagy a “Családbarát fürdőhely” megnevezések.

A Kiváló Magyar Élelmiszer esetén nemzeti színű logó jelöli azokat a jó minőségű, hazai, ellenőrzött élelmiszereket, amelyekben bízhatnak a vásárlók. Ezt a tanúsítványt használók köre immár több mint 400 tagot számlál. Ám ahhoz, hogy valaki elnyerhesse a tanúsító védjegy felhasználásának jogát, pályáznia kell a védjegy tulajdonosánál. A pályázott árunak meg kell felelnie a védjegy jogosultja által támasztott feltétel- és követelményrendszernek.

Hogyan szerezhet tanúsító védjegyet?

logo_magyartermek_bigA tanúsító védjegy bejelentési eljárás első lépése a védjegykutatás, amely arra szolgál, hogy megvizsgáljuk különböző nemzeti és nemzetközi rendszerekben, hogy az adott védjegy foglalt-e már. Amennyiben a kutatás azzal zárul, hogy a tanúsítvány nincsen levédetve, és nem ütközik korábbi bejelentéssel, akkor a következő lépés a bejelentés elkészítése.

A tanúsító védjegy bejegyeztetésének előfeltétele a tanúsítási és követelményi szabályzat benyújtása. A szabályzatban meg kell állapítani, ki védjegyjogosult, illetve a termékekre, szolgáltatásokra vonatkozóan részletezni kell azokat a minőségi tulajdonságokat, amelyeket a védjegy tanúsít, és amelyek egyben a használat feltételei is.

Lehetősége van nem csak Magyarországon, hanem nemzetközileg is tanúsító védjegyet szerezni. Ha a későbbiekben külföldi piacra szeretne kilépni, a nemzetközi védjegy biztosítja, hogy ne érje kellemetlen meglepetés, és jól bevált nevét, márkáját, logóját ugyanúgy használhassa nemzetközi szinten is. Leggyakoribb megoldás az európai uniós kiterjesztés, amely segítségével egyetlen lépésben, akár 28 tagállamban szerezhet védettséget. A védjegyek jogi védelmének ideje 10 év, de a védjegymegújítással lehetőség van ennek az időtartamnak újabb és újabb tízéves kiterjesztésére korlátlan ideig.

 

A tanúsító védjegy eljárással kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Ön is szeretne partnerei számára egy biztos, levédett, minőségi tanúsítórendszert alkotni, kérjük, keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon e-mailt  –, és készséggel válaszolunk kérdéseire.

Akik már minket választottak

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!