Ha Ön saját termékét szeretné levédeni, és megakadályozni, hogy termékét más is azonos néven, azonos tartalommal forgalomba hozza, akkor a termék levédése áruvédjegyként tehető meg.

Az áruvédjegyek olyan megjelölések, amelyek egy meghatározott vállalkozás által előállított termék megkülönböztetésére szolgálnak (Pl.: Danone, Mizo, stb.), vagy kitalált fantázianevek, amelyek valamilyen termékre vonatkoznak.
A védjegyeket különböző fajták szerint szokták csoportosítani. Egyik csoport például a szolgáltatási védjegyek. Ezek olyan megjelölések amelyek  egy meghatározott vállalkozás által nyújtott szolgáltatások megkülönböztetésére szolgálnak.

termék levédése

Egy szolgáltatási védjegy igen hasonló az áruvédjegyhez. Mindkettő megkülönböztetésre alkalmas megjelölés, az áruvédjegyek egy vállalkozás termékeit különböztetik meg más vállalkozások termékeitől , a szolgáltatási védjegyek pedig ugyanilyen funkciót töltenek be a szolgáltatások terén.  A szolgáltatások bármilyenek lehetnek, például pénzügyi, bank, utazási, hirdetési vagy vendéglátó-ipari szolgáltatások. (OTP, Erste, Aegon..stb.)

A védjegyet meghatározott árukkal vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban kizárólag a védjegy tulajdonosa használhatja a kereskedelmi forgalomban. A védjegy nem magát a terméket vagy a szolgáltatást védi, csupán megkülönbözteti azt más(ok) áruitól vagy szolgáltatásaitól. Ha Ön rendelkezik azzal a névvel, logóval, márkával, esetleg szlogennel, amelyet védjegyként szeretne regisztrálni a termék levédése céljából, akkor a védjegy bejelentéshez vezető út első lépése a védjegykutatás különböző hazai és nemzetközi rendszerekben. A védjegybejelentésről és védjegykutatásról bővebben itt tájékozódhat.

Terméklevédéssel kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire.

Akik már minket választottak

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!