Újabb magyar ötlet a gyalogosgázolások megelőzésére.

Lassan jönnek a sötét, téli napok, sok a gyalogosgázolás! Magyarországon naponta 3 gyalogosgázolás történik a kijelölt átkelőhelyeken. Egy magyar ötlet segítségével megelőzhetőek lehetnek a gyalogosgázolások! Egy hazai fejlesztésű intelligens rendszer, a SafeXOne – intelligens zebra, ami a zebrán való áthaladást teszi biztonságosabbá, megoldást nyújthat erre a problémára. 

A Székesfehérváron fejlesztett és gyártott intelligens gyalogátkelő rendszer célja, hogy időben figyelmeztesse az autóst a gyalogos valódi átkelési szándékára. A rendszer úgy működik, hogy ahogy egy gyalogos az érzékelési területre lép, a 4 kihelyezett oszlopon lévő fény villogni kezd, az oszlopok alján pedig piros és zöld lézerfény világítja meg az átkelő lábát, így követhető a járókelő mozgása és sebessége is. Az oszlopok képesek napenergiával működni, ami által még könnyebb telepíteni őket.

Újabb magyar ötlet a gyalogosgázolások megelőzésére.

Ezidáig több, mint egy tucat rendszert telepítettek már, főleg Pest megyében, de már Erdélyben, Szováta mellet is található SafeXOne rendszer.

A rendszer ára 1,5-2 millió Ft között van (felszereltségtől függően), erre a gyártó 2 év teljeskörű garanciát és további 10 év alkatrészellátást biztosít. 

Önnek is van hasonló ötlete, találmánya? Ne hagyja, hogy a konkurencia ellopja Ön elől, védesse le! Találmány levédésével kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire.

Vegye igénybe szabadalmi szakértőink segítségét, hogy az igazi feltalálót illesse meg az elismerés!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra