Újabb magyar ötlet a gyalogosgázolások megelőzésére!

Újabb magyar ötlet a gyalogosgázolások megelőzésére.

Lassan jönnek a sötét, téli napok, sok a gyalogosgázolás! Magyarországon naponta 3 gyalogosgázolás történik a kijelölt átkelőhelyeken. Egy magyar ötlet segítségével megelőzhetőek lehetnek a gyalogosgázolások! Egy hazai fejlesztésű intelligens rendszer, a SafeXOne – intelligens zebra, ami a zebrán való áthaladást teszi biztonságosabbá, megoldást nyújthat erre a problémára. 

A Székesfehérváron fejlesztett és gyártott intelligens gyalogátkelő rendszer célja, hogy időben figyelmeztesse az autóst a gyalogos valódi átkelési szándékára. A rendszer úgy működik, hogy ahogy egy gyalogos az érzékelési területre lép, a 4 kihelyezett oszlopon lévő fény villogni kezd, az oszlopok alján pedig piros és zöld lézerfény világítja meg az átkelő lábát, így követhető a járókelő mozgása és sebessége is. Az oszlopok képesek napenergiával működni, ami által még könnyebb telepíteni őket.

Ezidáig több, mint egy tucat rendszert telepítettek már, főleg Pest megyében, de már Erdélyben, Szováta mellet is található SafeXOne rendszer.

A rendszer ára 1,5-2 millió Ft között van (felszereltségtől függően), erre a gyártó 2 év teljeskörű garanciát és további 10 év alkatrészellátást biztosít. 

Önnek is van hasonló ötlete, találmánya? Ne hagyja, hogy a konkurencia ellopja Ön elől, védesse le! Találmány levédésével kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén – hívjon telefonon vagy írjon emailt – , és készséggel válaszolunk kérdéseire.

Vegye igénybe szabadalmi szakértőink segítségét, hogy az igazi feltalálót illesse meg az elismerés!

Jelentkezem az ingyenes konzultációra

Exit mobile version