Senki sem szeret bevásárlás után a kasszánál kígyózó sorokban ácsorogni. Van hogy a sorban állás még tovább is tart mint maga a vásárlás. Sokan vágytak már egy boltra ahol nem kell sorban állni, de azt nem gondoltuk volna, hogy bárki képes lenne egy újítással eltörölni a sokak által utált rendszert. Azt meg pláne nem, hogy már ennyire közel a megoldás!
Az Amazon egyik peréről korábban írtunk a szoftver szabadalmaztatása témában is, most azonban ismét kitalált valamit a gigacég.
Eladót és pénztárost már hiába keresünk majd, és bárki büntetlenül a táskájába pakolhatja a megvásárolni kívánt árut az amazon újítása révén jövő év elején debütáló új bolttípusban, az amazon go-ban. Az amazon, igaz még csak dolgozóival, de Seattle-ben már tesztelte az új üzlet típust, és azt mondják működni fog élesben is a folyamat.


Csak beugrok egy szendvicsért!

A bemutató videó alapján mostantól ez ténylegesen csak ennyi időt fog igénybe venni.

Forrás: http://imgur.com/

találmány levédése banner

 

Mi történik a be és kijövetel közt?

A vásárlónak igen egyszerű dolga van: a bejáratnál lévő beléptető kapunál leolvastatjuk az amazon aplikáció által generált QR kódot a telefonunkról, mellyel azonosítjuk magunkat. Ezután kedvünkre nézelődhetünk, vásárolhatunk, majd ha végeztünk egyszerűen csak kisétálunk a boltból.
Egy 2014-es szabadalom adja az újítás egész technikai hátterét. Ez alapján az üzletben elektronikai megfigyelő rendszer garmada pásztáz minket bevásárlás közben, és folyamatosan monitorozza mozgásunkat, és nyomon követi mi az amit levettünk a polcról, de visszaraktunk, és mi az amit jelen esetben kosár híján egyenesen a táskánkba pakoltunk. A polcokba épített szenzorok ellenőrzik a visszarakott áruk súlyát is a lopások megelőzése céljából.

A rendszer listát készít a nálunk maradt termékekről, és a boltból való távozás után pillanatokon belül meg is jelenik a “blokkunk” az amazon aplikációján, a vásárolt termékek ellenértéke pedig levonódik az amazonos számlánkról.

Ennyire egyszerű az egész!

Az újítás arra is ad lehetőséget, hogy a távolról, telefonon keresztül adjon le rendelést, és a boltba már csak be kell ugrani a már összekészített csomagért. Sőt! Az áruház érintőképernyős egységekkel is el lesz látva, és az azon keresztül rendelt árut még házhoz is szállítják! A polcok sem hagyományosak. Egy  adagolószerkezet gondoskodik az elvett áru azonnali pótlásáról.

Sok kérdést vet fel az újítás

A bemutató videójukat megnézése után persze rögtön felmerülnek kérdések az emberben.
   ⚬ Mi van ha menetközben lemerül az ember telefonja, vagy ha nincs megfelelő fedezet a vásárló amazon számláján?
   ⚬ Hogyan kezelik majd a tolvajokat, vagy az ügyfél panaszokat?
   ⚬ Hogy dolgozza fel a rendszer ha valaki barátjával, vagy párjával együtt vásárol és egy kosárba pakol? És ha nem egyszerre jönnek ki?

Mind mind jogos kérdés, de egyenlőre még egyikre sem kaptuk meg a választ.
Sajnos még nem lehet tudni, hogy ezzel az újítással az Amazon berobban a piacra vagy egy nagyon drága szárnypróbálgatás lesz, de szerencsére már nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk! . Az újítás 2017 elején debütál Amerikában. Az amazon nem is aprózza el a dolgot, rögtön 2000 üzletet szeretnének nyitni.

Ha az Ön ötlete már megszületett, és tanácsadásra van szüksége a levédetéssel kapcsolatban, keressen fel minket: adja meg elérhetőségeit a Kapcsolat menüpontban, és ingyenesen visszahívjuk.