Korábban írtunk a Rádió 1 és a Class FM műsorai miatt kirobbant per miatt.

Mint az ismert, Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc műsorvezetésével elindult a Reggeli Show a Rádió 1-en. Ezt a Class FM tulajdonosa sérelmezte, mert állítása szerint a Morning Show népszerűségét akarják meglovagolni azzal és rosszhiszeműen felhasználni.

A védjegybitorlási perben most ítélet született.

A bíróság a jogerős ítélet létrehozásáig megtiltotta a Rádió 1-nek, hogy használják a Reggeli Show elnevezést. Amennyiben a végleges  ítélet létrehozásáig használják ezt a nevet, akkor napi 200.000 forintos bírsággal kell számolniuk.

A védjegybitorlást Balázsék nem ismerik el és szándékukban áll továbbra is használni a Reggeli Show elnevezést.

A per egyébként nem csak a műsor nevéről szól, hanem a többi, műsorhoz kötődő védjegyről is. A Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc alkotta műsorvezető-trio nem csak az ítélettel nem értettek egyet, hanem magát a per jogosultságát is vitatják.

Szerintük ugyanis mindegy, hogy minek hívják a műsort, ha annak naponta egymillió hallgatója van.

Vandon János az alábbiakkal kommentálta a szituációt: “Ebben az országban minimum két Berki Krisztián van, de csak egy tudja megcsinálni a magyar vándort”.

A 200.000 forintos napi bírságot pedig azért helyezte kilátásba a bíróság, ha jogerős ítéletig folytatják a jelenlegi gyakorlatot, mert a bíróság szerint a mostani kommunikációs eszközök alkalmasak arra, hogy megtévesszék velük a hallgatókat.

találmány levédése banner

A Reggeli Show fő-műsorvezetője, Sebestyén Balázs a műsorukban foglalt állást a bíróság ítéletéről: “ez ellen lehet fellebbezni, lehet jogorvoslatért menni és fogunk is”.

Persze, amennyiben jogerős ítélet születik, követik a bírói utasításokat.

„Természetesen a bíróság döntését, a jogerős döntését betartjuk majd, és lesz új név. Szerencsések vagyunk, mert az ország legnépesebb kreatív csapat van a hátunk mögött”- folytatta Balázs.

Vadon János nem a jogi, hanem a morális oldalát elemezte a bíróság döntésének. Szerinte az számít, hogy hányan asszociálnak rájuk, ha a Morning Show kerül szóba “csodálkoznék, ha nem mi”.

Azért fontos ez a téma, mert a Reggeli Show reklámjában elhangzott az is, hogy a “Morning Show sztárjai”, mely szintén félrevezető, hiszen a Morning Show azóta is megy változatlan néven, csak a stáb cserélődött ki.

Mit mond a Rádió 1?

“Természetesen mi is hírt kaptunk a bírósági végzésben foglalt ideiglenes intézkedésről. Szorosan együttműködünk Balázsék jogi képviselőivel, és minden jogszabályt, jogerős végzést és ítéletet betartva, jogszerűen fogunk eljárni ebben az ügyben. Megvizsgáljuk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, és azok függvényében döntünk majd a továbbiakról, az azonban biztos, hogy Balázsék továbbra is a Rádió 1-en jelentkeznek minden hétköznap reggel.”

A védjegypereket komolyan veszi a hazai bíróság, ezért aki védjeggyel rendelkezik, maximális mértékű támogatásra számíthat és igen jó pozícióból várhatja a pereket.

Mire kérhetünk védjegyet? Mit nyerek, ha rendelkezem védjeggyel? Tudjon meg többet, hogy az Ön szellemi terméke is élvezze a törvényi védelmet!

ÉRDEKEL!