A védjegyfigyelés segít abban, hogy megvédje nevét, logóját, márkáját a hamisítók, jogtalan felhasználók ellen. A védjegy vállalkozása számára az egyik legértékesebb tőke, hiszen ez az a jel, amely a versenytársaktól megkülönbözteti termékét. Ez az a megszokott név, logó, márka, amelyhez a fogyasztók ragaszkodnak, érzelmileg kötődnek, és ezáltal hajlandóak többet is fizetni szolgáltatásaiért.

Ám sokan könnyedén abba a hibába esnek, hogy nevük, logójuk levédetése után nem követik nyomon annak sorsát. Sajnos vannak a piacnak olyan nem túl etikus szereplői, akik próbálnak hasznot húzni mások nevének, márkájának elbitorlásával, jogtalan eltulajdonításával. Próbálkoznak a már meglévő védjegyekhez nagyon hasonló elnevezést bejegyeztetni, amellyel megtéveszthetik a fogyasztókat. Ha átjutnak a hivatal szűrőjén, szerencsétlen esetben ők is bejegyeztethetik, levédethetik az utánzatot.

Hogyan tudja megakadályozni, hogy mások használják az Ön nevét?

A folyamatos védjegyfigyelés szolgáltatással megelőzhetjük, hogy bejegyeztessék, ellopják védjegyét. A már bejelentett védjeggyel rendelkezőknek kéthavonta ellenőrizzük, történt-e új bejelentés hasonló névvel. Ezzel a szolgáltatással megakadályozható, hogy mások elbitorolják nevét, jogtalanul felhasználják.

védjegyfigyelés

Mit tegyen, ha kiderül, valaki bejegyeztett olyan nevet, logót, mint az Öné?

Ha az állandó védjegyfigyelés során kiderül, hogy valaki próbálkozik az Ön nevének eltulajdonításával, lehetősége van segítségünkkel fellebbezni. A másik fél bejelentésének közzétételétől számított 3 hónapig lehetősége van megakadályozni, hogy jogtalanul használja, levédethesse az Öntől “kölcsönzött” nevet.

Miért fontos az állandó védjegyfigyelés?

A folyamatos védjegyfigyeléssel még az előtt lesz tudomása arról, hogy valaki el kívánja tulajdonítani az Ön védjegyét, mielőtt  a másik fél hivatalosan is bejegyeztethetné, mielőtt a terméke megjelenne a piacon, és valóban vetélytárssá válna. 

A folyamatos védjegyfigyelés szolgáltatással kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire.

 Új névvel lép a piacra?

Ha azonban Önnek  van új márka-, név- vagy logóterve, és védjegyoltalom alá szeretné helyezni, de nem biztos benne, sérti-e más jogait, vagy névötlete szerepel-e már a nyilvántartásban, akkor a védjegykutatás szolgáltatást ajánljuk, amellyel leellenőrizhetjük, hogy bejegyzett védjegye egyedi szereplője lesz-e piacának.

approved

 

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!