Belegondolt már, mi történne, ha valaki használná az Ön nevét, és ez ellen nem tudna semmit sem tenni?
A védjegymegújítás után ezzel már nem kell törődnie, nyugodtan alhat, hiszen  az újabb 10 éves időszakban más továbbra sem használhatja fel azt.

A védjegy jogi védelmének ideje 10 év, de a védjegymegújítás eljárással lehetőség van ennek az időtartamnak korlátlan kiterjesztésére. A név, a logó, a márka, a szlogen az a speciális, egyedi jelzés, amely megkülönbözteti a szolgáltatásokat, árukat a versenytársak termékeitől. Mivel a vállalkozások számára a védjegyek nagyon nagy értéket képviselnek, ezért a védjegylejárati idő után is hihetetlenül fontos, hogy mások ne használhassák, ne tulajdonítsák el a már bevált védjegyeinket. A védjegymegújítás a megoldás arra, hogy a konkurencia továbbra se használhassa ki védjegyeink erejét.

védjegymegújítás

A védjegymegújítás folyamata

A név, logó, márka, szlogen védelme a benyújtástól számított 10 éven belül lejár, de védjegyeink oltalma megújítható korlátlanul. A védjegymegújítás legkorábban ezen védelmi idő lejárta előtt 12 hónappal kezdeményezhető, legkésőbb pedig a lejárati idő napjától számított 6 hónapon belül van erre lehetőség. Ezután végérvényesen elveszik a kizárólagos használati jog a védjegyre, ezáltal másoknak lehetőségük nyílik immár jogosan is eltulajdonítani.

A védjegymegújítás eljárással kapcsolatos ügyekben szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire. A védjegymegújítással kapcsolatos ügyek esetében ügyfeleinknek nem szükséges befáradniuk budapesti irodánkba, ugyanis postai úton vállaljuk az ügyintézést, de igény szerint van lehetőség személyes konzultációra is. Mindent elintézünk, kollégáink telefonon és írásban is tájékoztatják a részletekről.

Új névvel lépne a piacra?

Amennyiben a továbbiakban nem szeretné kizárólagosan használni megszokott védjegyét, de új, másik névvel, logóval kíván érvényesülni a piacon, esetleg friss találmánya van, azokat se habozzon védjegy- vagy szabadalmi oltalom alá helyeztetni. Védjegy- és szabadalomkutatás szolgáltatásunkkal megbizonyosodhat arról, hogy aktuális ötlete egyedi szereplője lesz-e piacának. Ha igen, akkor akadálytalanul levédetheti, és biztonságosan használhatja, sikeresebbé téve vállalkozását.

 

Akik már minket választottak

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!