Mit is jelent a vitatott ügyek védelme?

A vitatott ügyeknek tipikusan két válfaja van. Az egyik típus, ha Ön a védjegy, szabadalom, használati minta vagy akár formatervezési minta birtokosa, és azt tapasztalja, hogy védett termékét, elnevezését más, a használatra nem jogosult személy vagy cég használja, bitorolja. Ekkor a jogtalan felhasználóval szemben különböző eljárásokat, lépéseket tehet. Másik típus, amikor Ön használ olyan védjegyet, nevet, logót, szabadalmat, amelyet más jogosan vagy jogtalanul magáénak érez. Mivel ezek vitatott ügyek, mindkét esetben nagyon alaposan tisztázni kell az egyik és a másik fél jogait is. A vitatott ügyek védelme során indított eljárások a felszólítás, peres eljárás és törlési eljárás lehetnek.

vitatott ügyek védelmeHa a már oltalmazott mintákat más úgy használja, hogy erre nem kapott használatai engedélyt, akkor az ilyen esetekben felszólítjuk az ellenérdekű felet, hogy ne használja a vitatott védjegyet, szabadalmat, használati mintát vagy formatervezési mintát. A felszólítás eredményétől függ, hogy milyen eljárást indítunk. Védjegybitorlási eljárást vagy védjegytörlést, szabadalmaknál vagy használati mintáknál pedig törlési eljárást indíthatunk.

 

Vitatott ügyek védelme

Legyen az felszólítás, védjegy bitorlási eljárás, védjegytörlés, egyéb törlési eljárások, a peres ügyek esetén érdemes szakemberhez fordulni, mert azok bonyolultsága miatt komoly szabadalmi szakismeret szükséges a vitatott ügyek védelméhez, az eljárás megnyeréséhez.

Tipikus eset lehet az is, ha Ön ellen indítanak ilyen eljárásokat. Például, ha használ egy nevet, és felszólítják, hogy a jövőben ne alkalmazza azt. Amennyiben levédette cége, terméke nevét, logóját, találmányát, úgy jogosan használja azokat. Azonban ebben az esetben is célszerű szakértőkhöz fordulnia, hogy biztosan megvédhesse védjegyeit, szabadalmát, nehogy komoly anyagi károk érjék cégét, tevékenységeit.

Vitatott ügyek védelmével kapcsolatban szakértő partnereink nyújtanak segítséget ügyfeleinknek. Ha Önnek is fontos termékének levédése, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpontban található elérhetőségek valamelyikén - hívjon telefonon vagy írjon emailt -, és készséggel válaszolunk kérdéseire. 

Akik már minket választottak

és még sokan mások…

Legyen Ön a következő!